ОТЗИВИ

КАКВО СПОДЕЛЯТ УЧАСТНИЦИТЕ?

Фондация „Същност“ е една от първите и най-големи организации с богат опит в сферата на личностното развитие в България. Провеждаме срещи, събития, образователни програми за възрастни и младежи, бизнес семинари и тиймбилдинги, чрез които създаваме среда за израстване, себепознание и изява за хора, групи и фирми. В семинарите ни са участвали над 10 000 човека от различни възрасти, етноси, религии и статус в обществото.
Всеки момент от семинарите е много добре създаден, структуриран и изваян, за да може да навлезем вътре в себе си, да се преоткрием и проявим това, което сме.

Зейнеб Саръева

офис – мениджър

За мен семинарът е като „по-пряк път“. Интензивен е и за кратко време могат да се осъзнаят и преживеят доста неща и това да стане в защитена среда.
Ивелина Паничарова

сугестопедагог

Научих, че мога да прегърна и светлите, и тъмните си страни. Преживях много ситуации, които ми показаха колко много мога, но в същото време колко съм уязвима и ранима. И че всичко това е си е съвсем наред.

Златина Михайлова

Мениджър, щастлива майка на 4 деца

Вярвам, че събитията на фондация Същност могат да помогнат на всеки да опознае себе си на практика – чрез лично преживяване, а не чрез празни думи.

Александър Петков

Marketing and Business development

Преживяването ми като участник в Първото ниво беше много силно – преодолях защитите си, открих силата на „отвореното сърце“- да приема себе си, да давам разбиране и любов на другите.
Даниел Владинов

мениджър ИТ компания

За себе си научих как да приемам повече, как да се справям позитивно с гнева и негативни първични емоционални реакции, които идват в резултат на мои очаквания към други хора.
Ева Кехайова

фотограф

На II-ро ниво на семинара водещият д-р Менис Юсри съзря веднага моя основен проблем и чрез един наистина невероятно красив подход ми показа как сама се ограничавам и затварям за даровете на живота.

Мария Георгиева Генкова-Папазова

холистичен лекар

За мен най-силно преживяване беше участието ми в III-то ниво на Есенс процес.
Там намерих нови приятели и създадох трайни връзки с качествени хора.
Осъзнах ограничаващите си вярвания, видях своите потенциали
Ивайло Живков

лекар, клиничен психолог

В такава среда хората могат наистина да погледнат навътре към себе си и да намерят всичко, което търсят като отговори за себе си и за отношенията си с другите.

Георги Ненов

логистичен специалист

В тази среда научих как да бъда дълбоко свързана със себе си и с живота. Това ми дава автентичност, сила и свобода, обогатява ме и прави по-пълноценен моя опит, а също и взаимодействието ми с другите.

Мария Попова

Разбрах, че приемането и даването са като вдишването и издишването. Необходими са и двете, за да сме балансирани.
Лъчезара Георгиева

връзки с обществеността

Препоръчвам семинара на всички мои приятели и близки, като оставям решението в техните ръце, защото той работи най-добре, когато си отворен и готов да го изживееш.

Лалка Николова

маркетинг мениджър

На семинара научих да приемам другите и да ценя мнението им, да оставям да ме помолят за помощ, да слушам повече.
Христина Добрева

учител

Неизброимо много неща научих от семинара. Ето няколко от тях:
– игри, които играя и как да се наблюдавам;
– приемане и обич към себе си;
Олга Атанасова

уеб дизайнер

През последните две години и половина, след като за първи път се докоснах до магията на Есенс процес, постепенно самата аз се промених, станах по-истинска, по-смела, по-търпелива, изслушваща, споделяща.
Ина Черпокова

маркетинг мениджър – реклама

Семинарите ми дадоха тласъка да се срещна с миналото си,
да го прегърна и да продължа напред като човек с яснота.
Даниела Баклаян

юрист

Подобрих връзката ми с най-важния за мен човек – мен самия. Семинарът ми показа ми каква сила съществува в мен.

Стилиян Запорожанов

Предприемач и Бизнес консултант

На семинара научих, че най-важната връзка в живота ми е тази с мен самата. Научих, че хората сме еднакви в многообразието си.

Виолета Владова

Икономист, творец, дизайнер

На семинара най-силно ми въздейства атмосферата на любов, подкрепа, разбиране и неосъждане, характерни за Есенс процес. Получих усещане за принадлежност.
Невена Илиева

логопед

Участието ми в семинара ми показа, че няма смисъл да се чуствам виновна за неща, които не зависят от мен, задълбочи нивото ми на общуване и разшири границите ми на приемане.
Цвете Янева

театрален режисьор

Чувствам се дълбоко смирена от историята и споделянето на всеки един, който взе участие в този семинар. Улавям много ясно чувство на състрадателност в себе си, най-вече към самата себе си.
Евгения Балдина

йога инструктор

В семинара научих за себе си, че човек може да се отстоява с любов и приемане, че границите могат да са нещо хубаво, че да имаш травми не е присъда, а потенциал
Цветанка Бухова

регулаторен специалист "Клинични изпитвания"

При всички семинари имах разтърсващи преживявания. Те все пак бяха най-много по време на III-тониво, когато на няколко пъти преодолявах страховете си, както и представата си за физически и времеви ограничения.
Иванина Казанджиева

ръководител на проекти

Бих препоръчала семинара на всичките си приятели, той е един прекрасен инструмент за фина настройка на душата за вслушване в себе си и другите.
Диана Карабинова

миграционен експерт, психотерапевт

Всяко участие в семинарите носи много положителни емоции, полезна обратна връзка и много приятели. Но най-силното е надскачането на себе си по положителен начин в една много приемаща среда

Ивелина Миланова

адвокат

Семинарът ми помогна да осъзная, че всеки човек си има своя път, своите уроци и своята скорост, с която да се справя и аз не бива да се намесвам в това и да се опитвам да го поправям
Цветелина Лалева

рекламен мениджър

Научих толкова много, че ми е трудно да изброя всичко. Едно от основните неща е, че реших за себе си дилемата „сърцето или разума“. За мен е пътят на сърцето.
Елена Коджаманова

психолог

Всеки, в някакъв момент в живота си, би имал огромна полза от тези семинари. Често ги препоръчвам на други хора – казвам им, че ще им помогне да открият вътрешната си сила.
Слав Иванов

предприемач

Мисля, че семинарът ще е полезен за всеки един човек, за да може да прескочи бариерите и да живее живота си такъв, какъвто иска да бъде.
Ася Русанова

преподавател

На второто ниво се научих да бъда много по-уверен в себе си, да се обичам – нещо, което беше много трудно. Да поискам подкрепа, когато имам нужда от нея – подкрепа във всяко отношение

Бойчо Попов

журналист

Това, което научих в семинарите
и все още ме вълнува е,
че съм много повече от това,
което мисля, че съм.
Керанка Кирилова

юрист

Семинарът ми помогна да се справям с конфликтни връзки, да бъда много по-осъзната в отношението си с близките си, да общувам по-лесно,
да ценя и подкрепям другите и връзките ми с тях.
Мариела Митева

програмист