info@essence-foundation.bg     0878 246 945

десетседмична образователна програма

за партньорски двойки и хора с интереси в областта на партньорските взаимоотношения, базирана на системния подход във фамилната терапия

Партньорската връзка, като източник на удовлетворение, е сравнително нов стремеж, характерен за съвремието ни. На всички ни се иска да има хапче или копче, което с минимални усилия да ни доведе до мястото на хармония, покой и вечно щастие между двамата партньори. Знанието и разбирането за нас самите и за партньора ни, както и за това как функционират връзките, на какъв етап от връзката си се намираме и прочие въпроси, могат да ни помогнат в стратегически аспект.

десетседмична образователна програма за значимите връзки в живота ни

„Азбука на връзките“ е образователна програма, която отваря време и пространство за размисъл и диалог по много важни въпроси като:

  • Кой съм аз в очите на партньора си?
  • Какво носи всеки от нас в нашата връзка?
  • Какво е важно да знаем за връзките?
  • Какви са ролите в нашата връзка?
  • Какво знам и какво не знам за света на моя партньор?
  • Какво е важно за пълноценната комуникация между партньорите?
  • Какво се случва на сцената на конфликтите в нашата връзка?

ВОДЕЩИ

Наталия Николова

Магистър по психология със специализации по клинична психология и психология на развитието, образованието и културата. Дипломиран фамилен терапевт и психодрама терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Има натрупан 15-годишен опит във водене на психотерапевтични групи и бизнес тренинги. Работи и в сферата на индивидуалното, фамилното и групово консултиране и психотерапия.

Милена Ненкова

Магистър по психология със специализация по психология на управлението и социални изследвания на пола. Фамилен терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Работи в сферата на личностното развитие, индивидуалното и фамилното консултиране и груповата работа с младежи и възрастни от 10 години. Използва системния подход в консултирането и психотерапията, подкрепен от парадигмата на хуманистичната психология.

СТРУКТУРА НА ПРОГРАМАТА

1 В „Азбука на връзките“ има две сесии в семинарната зала

 

3Междинната сесия е за споделяне и упражнения, свързани с темите, които са преминати, както и за възникналите в групата въпроси.

 

5Участниците регулярно получават материали с практически упражнения и теоретична насоченост според основните теми и принципи на програмата, за да могат да ги приложат на практика.

2На първата ни сесия имаме възможност да се запознаем и да поставим началото на това образователно пътешествие според нуждите на участниците в него.

4В програмата е включена една индивидуална или фамилна консултация с терапевт – присъствена или онлайн – за всички, които имат допълнителни въпроси по зададените теми.

 

6Всички участници ще бъдат добавени в затворена фб група, където, в защитена среда, могат да обменят идеи и да се подкрепят взаимно, да задават своите въпроси и да дискутират темите заедно при желание.

7Финалът на програмата е отново в семинарната зала, където ще направим обобщение и ще очертаем постигнатото, както и новите хоризонти за развитие пред участниците.
* За всички, които нямат възможност да присъстват на живо, материалите и упражненията от срещите в залата ще бъдат своевременно предоставени така, че останалите участници да могат да се движат в синхрон с групата.

ТЕМИ В ПРОГРАМАТА

ТЕМА 1 „Къде се намираме?“
Жизнен цикъл на двойката, етапи и кризи.
ТЕМА 2 „Кой командва?“
Власт, структура и граници в семействата и връзките. Вземане на решения.
ТЕМА 3 „Колко тежи твоят багаж?“
Семейни вярвания и модели на привързаност в двойката и семейството.
ТЕМА 4 „Ела близо, стой далече!“
Близост и дистанция във връзките. Секс и интимност.
ТЕМА 5 „Кой е по-важен?“
Чувства и потребности в партньорствата. Комуникация в двойката.
ТЕМА 6 „Аз съм права!“
Конфликтите в двойката и как излизаме от тях.

За повече информация

10 + 1 =

Адрес:

София, ул. “П. Парчевич” 1 info@essence-foundation.bg
0878 246 945