Тийнщайн, мястото, където тийнейджърите се учат да се свързват със себе си.

Да свалиш маската, която носиш пред другите. Да се осмелиш да бъдеш себе си, да се огледаш и да видиш, че колкото и различни да сме като хора, всички сме подвластни на емоциите и страданието. Истината е, че болката ни сближава и ни изцелява. А да си уязвим, не е толкова страшно. По-страшно е да останеш затворен в собствените си страхове. Особено ако си в онази сложна, тийнейджърска възраст.

Преди няколко месеца открих психологическия тренинг за младежи ТийнЩайн (организиран от Фондация „Същност”) и записах 17-годишния си син в това 4-дневно приключение. Бях силно впечатлена от отзивите на негови връстници, намерили в това кътче и нови приятели, и нови хоризонти, и нов път към самите себе си. Да си родител на тийнейджър понякога е голямо изпитание, в което често не ни достига нито търпение, нито разбиране, нито подход – нищо, че и ние някога сме били като тях. Колкото и скептична да бях относно резултатите, признавам, че мога да нарека този семинар за личностно развитие и себепознание „4 дни, които разтърсиха и промениха моя син”. И това е нещо, което бе забелязано от всички около него – една положителна промяна, един изстрадан катарзис, който отприщи целия задържан бент от емоции, вяра, себеосъзнатост и целеустременост. 

ТийнЩайн ме срещна с Наталия Николова и Милена Ненкова, психолози с дългогодишна практика, създатели и водещи на тренинга за тийнейджъри, чието име е почерпило вдъхновение и от Айнщайн, и от Рамщайн, и от Франкенщайн. Защото подрастващите ни деца са всичко това – заплетено кълбо от емоции, промени, фантазии и блянове. Специално за WebStage, с Милена и Наталия разговаряхме за страховете на децата, за мечтите им, за копнежите на сърцето им и увереността, която всяко дете може да постигне, когато опознае себе си. Един нелек път, който трябва да извървим заедно с нашите тийнейджъри – защото промените се случват не само с тях – хубаво е да се променяме и ние, родителите.

Прочетете цялото интервю с Наталия Николова и Милена Ненкова в сайта WebStage

Заповядайте на представянето на предстоящия тренинг на 21 февруари от 19:00 часа в Есенс Център | София, ул. „6-ти септември“ 37

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ