❤️Какво е сърцето? Портал? Мястото на душата? Средният път?
Сърцето е истинският владетел на нашето същество, център на емоционалната интелигентност и мост между енергийните центрове „отдолу” и енергийните центрове „отгоре”.

💚Цветът на сърдечната чакра е зелен – като на растенията. Той символизира растежа и жизнената енергия. Зеленият цвят е резултат от трансформацията на огнената енергия на слънцето в материя, която подхранва живота на планетата Земя. Според индийската традиция, сърцето е тази част от нас, която най-много прилича на Вселената, то се свива и разширява със собствен пулс и темпо.
Сърцето е и алхимичният център, мястото в нашето тяло, където сме истински, както когато сме били деца. Тогава сме били отворени, живи и туптящи в радост и любопитство.

В живота си затваряме сърцето си заради минали събития и спомени, заключени емоции, повтарящи се цикли без изход.

Така оставаме без енергия и живеем в глад и жажда.

💛Да имаме смело, дръзко сърце, означава да имаме сърце, способно да чувства. То оставя емоцията да тече и прегръща пълния спектър от усещания и трепети, без да осъжда. Това сърце е живо, пулсиращо с енергия. То е завършено, цялостно и истинско.

Смелото сърце е осъзнато и се отдава цялото на настоящето, има куража да се гмурне в дълбините си и да лекува онова, което има нужда от лекуване, за да си възвърне енергията и радостта от живота.
Биоенергетиката е форма на психодинамична терапия, която комбинира работа с тялото и ума, за да помогне в разрешаването на различни емоционални проблеми и по-пълноценно реализиране на потенциала ни за удоволствие и радост от живота.

Биоенергетиката използва прости физически упражнения в синхрон с различни дихателни практики. Упражненията целят разблокиране на хронични физически напрежения и освобождаване на блокажи в тялото, породени от системно потискане на трудните емоции и спонтанните импулси.
Сковаването и замръзването се превръщат в неволева форма на психологическа защита и стратегия за справяне с болката и стреса по време на болезнените преживяванията от раждането до настоящето.
Чрез биоенергетичните практики активираме отново естествения енергиен поток в тялото си, за да станем по-спонтанни, по-осъзнати за автоматизираното си поведение и да постигнем по-голям емоционален баланс. На фокус са всички сегменти на тялото: крака, таз, диафрагма, гърди, шия, уста и очи. Практиките са подходящи за хора, които опитват нови неща, изследват себе си и се развиват чрез различни терапевтични подходи. Могат да помогнат също и при работа с конкретни състояния и затруднения като ниско самочувствие, неувереност, страх от себеизразяване, паника или обсесивно поведение, както и проблеми с дишането, храносмилането или сексуални проблеми.

🍀КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ?
Ритрийтът продължава от петък вечер до неделя следобед, далеч от ежедневието, в красиво място, близо до природата.

Биоенергетичните техники и активните медитации ще ни помогнат да се докоснем до мекото си сърце под блокажите, които драстично намаляват естествения ни енергиен поток, като задържат в себе си голяма част от жизнената ни енергия, а това води към депресии и различни соматични последици.
Включваме упражнения за работа с тялото и дихателни практики, които спомагат за разблокиране и намаляване на хроничното напрежение в тялото ни, за да можем да се отпуснем и да получим повече от живота.

Упражненията са прости, но много интензивни и ефективни, понякога болезнени, но цената си струва – повече енергия за любов във всичките ѝ измерения – семейна, приятелска, романтична, а също и по-дълбоко и по-приятно сексуално взаимодействие. Повече енергия също означава повече яснота и стимул за нашите проекти и мечти, повече ЖИВОТ.


ЗА ВОДЕЩИТЕ:
💚Прамод Мигел Бенто е роден в Португалия, баща, партньор, любим и приятел, терапевт, артист и танцьор. Той е с дългогодишен опит като биоенергетичен психотерапевт.
Завършва биоенергетика в Namaste center в Порто Алегре, Бразилия, където живее и работи. Той е учил и живял и в Терапевтичния център на Humaniversity в Холандия. Вдъхновен е от работата на ОШО и от собствения си опит с амазонските индианци и други древни култури. Преподава и изучава Активните медитации на OSHO, бойни изкуства, контактна импровизация и използва елемнти от тях в работата си. През 2000 г. създава своя метод Encontros do Umbigo.
Участвал е във фондацията на училищата за танцови театри и представления C-E-M, EVOE и SOU, и е бил начело на португалската асоциация TAIDO. Съосновател е на BIOTribe и Namaste Lisboa, две професионални асоциации и центрове за биоенергийна терапия и Активна медитация, и на общността BIOtribe в Лисабон.
❤️АНА ЛЕВ – ко-водещ
Жена от Севера, майка на две деца, анархист, художник, самоук занаятчия, дула, експериментатор, страстен авантюрист. Занимава се с рейки, ребъртинг и холотропно дишане.
Ана Описва себе си като човешко същество, за което физическият контакт е като въздуха и вярва, че Животът е прекрасна възможност да празнуваме, да трупаме опитност, да се осмеляваме, да бъдем и да правим, да излизаме извън зоната на ежедневния комфорт, да си припомняме кои сме и отдадено да следваме гласа на сърцето си.

👉НЕОБХОДИМО Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ИНТЕРВЮ с всички желаещи да се включат в ритрийта, чиято цел е водещите да получат информация за общото и специфично здравословно състояние на потенциалните участници. То може да се проведе през Скайп, Месинджър, Вайбър или друго видео приложение, а при невъзможност и по телефона. Интервюто се провежда на английски език, в рамките на 15 минути, като при нужда може да ви бъде осигурен преводач.


Кога: 31 май – 2 юни 2024 г.
Къде: Парк-хотел Кюстендил
Водещи: Прамод Мигел Бенто и АНА ЛЕВ
Цена за участие:
– семинар: 575 лв при плащане до 30 април и 650 лв след това
– нощувки и храноден: 200 лв (за двата дни)

За допълнителна информация:
0878 246945
info@essence-foundation.bg

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ