Един уъркшоп, съчетаващ Танца на 5-те ритъма® и Соматично преживяване® с водещ Рон Хагендоoрн, Холандия
💃Движението е скъпоценно лекарство за нашето тяло. Независимо дали е фино, леко и едва забележимо или голямо, рязко и изразително, изцелението докосва всички кътчета на съществото ни чрез него.
През този уикенд ще използваме 5-те ритъма – плавен, стакато, хаос, лиричен и покой като наша пътна карта за следване на вътрешното и външно пространство чрез движение.

Ще добавим към тях и фини упражнения от метода Соматично преживяване®, за да се свържем и подсилим своята устойчивост пред различните житейски предизвикателства.
Ще разгледаме някои от значимите си житейски истории, които са готови за промяна и придвижване напред.

🛶Танцът ще ни помогне да разклатим лодката на миналото, но и да останем заземени и центрирани, усвоявайки нови пътища за саморегулация на собственото ни тяло и нервна система, в безопасното пространство за изследване и присъствие на групата.

💚„Силата да устояваш“ е уъркшоп, в който обединяваме двата метода – Танца на 5-те ритъма® и Соматично преживяване®.

🧚‍♂️Танцът на 5-те ритъма® е практика за медитация и осъзнаване чрез тялото. Тя въплъщава нашите житейски преживявания в простотата на пет различни начина на движение и танцуване.
Плавният ритъм на потока е нашата индивидуална енергия, която се развива органично в движещото се тяло от стъпалата до главата.

Стакатото е начин да се доближим, като заявим дръзко и честно кои сме тук и сега, къде сме ние и къде са другите.

Хаосът като ритъм ни помага да пробием, да отместим границите си и ни свързва с мощната енергия в недрата ни, където усещаме центъра си и освобождаваме заетия си ум.

Лиричният ритъм кара освободените от Хаоса пространство и дъх да оживеят. В него изследваме лекотата на стъпалата си на земята и разширяваме движението си във въздуха.

Покоят е нашето чисто присъствие с живота, с празнотата след цялото действие. Там е и нашият потенциал да се движим заедно с това, което наистина присъства миг след миг, отдавайки все по-дълбоко и по-дълбоко себе си на съществуващото.

🧘Соматично преживяване® е терапевтичен подход, разработен за лекуване на травми и разстройства, свързани със стрес. Създаден и развит от д-р Питър Левин, който го базира на своите наблюдения за това как дивите животни не развиват травматични симптоми независимо, че са изложени на животозастрашаващи събития непрекъснато. Той стига до заключението, че това се случва, защото животните използват своя вроден вътрешен механизъм за регулация и освобождаване на енергията, мобилизирана от поведенията борба, бягство и замръзване, мотивирани от инстинкта за оцеляване.

Соматично преживяване® ни помага да се свържем със своя механизъм за регулация и да лекуваме миналите травми, дори и да нямаме ясен спомен за самите травмиращи събития.

💙Рон Хагендоoрн (Холандия) е акредитиран преподавател в Танца на 5-те ритъма® и Соматично преживяване®. Той прилага съчетанието на двата метода, преподавайки в Нидерландия и по света.
www.ron5rhythms.com
www.se.ron5rhythms.com


Кога: 28 – 29 септември 2024 г.
28 септември, 10:00 – 18:00 часа
29 септември, 10:00 – 18:00 часа
👉Къде: град София, Зала за танци, спорт и събития „Ореа-Лозенец“, ул. Крум Попов 56-58
☀️Водещ: Рон Хагендоoрн, Холандия
🎯Цена за участие в целия уъркшоп: 320 лв при плащане до 28 август и 370 лв след това
На събитието ще бъде осигурен превод на български език.
За допълнителна информация:
0878 246945
info@essence-foundation.bg

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ