ЖИВОТ ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ

РЕЗУЛТАТИ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ

Разрешаване на проблемни житейски ситуации

Кариерата и намирането на призвание, партньорските връзки, родителството и връзките между поколенията са само някои от темите, които ни заливат с предизвикателства ежедневно. По време на тренингите, които провеждаме, имаме възможност да наблюдаваме как развитието се случва понякога по плавен начин, а понякога чрез кризи. Дори и дълбоките кризи крият богат потенциал за израстване, когато в груповата работа имаме смелостта да поискаме подкрепа и да навлезем честно в болезнените области, за да потърсим едно по-дълбоко удовлетворение и ресурс в самите себе си

Автентична комуникация с околните

Отвътре искаме да крещим, а външно сме силни. Отвътре сме много уплашени и уязвими, а външно се усмихваме и казваме, че всичко е наред. Отвътре искаме да избягаме, а външно сме замръзнали. Отвътре сме в паника и безсилие, а външно сме агресивни и нараняваме себе си и другите. Това са някои до болка познати състояния, които ежедневно изпитваме. Това, което изпитваме, не съвпада с това, което показваме. Не сме истински заради страха да ни видят уязвими. В безопасната среда на тренинга имаме уникалната възможност да бъдем честни с това, което усещаме и да бъдем приети и видени точно такива, каквито сме. Това носи осъзнаване, облекчение и повече приемане към нас самите и това как сме се научили да комуникираме, за да се защитим. От тук започва промяната към автентичност.

Мотивация за следващи действия

Новата среда, стимулиращите идеи, подкрепата, която получаваме по време на тренинга, освобождаването на емоционални блокажи от миналото и осъзнаването на нещата, които ни радват най-много в живота – всичко това ни зарежда с много енергия и ни дава силен тласък да правим стъпки към желанията и целите си с много ентусиазъм.

Осъзнаване и промяна на блокиращи модели и поведения

В ежедневния си живот се движим по релси и правим нещата рутинно, защото така сме свикнали. Това ни носи комфорт, но и ограничава развитието ни. Ако все още имаме мечти или цели, които не сме постигнали, това означава, че е нужно да се придвижим извън зоната на познатото. Осъзнаването на неработещите модели чрез провокация по време на тренинга и опитването на нови вярвания и поведения в защитена среда, имат събуждащ ефект и изграждат увереност да правим стъпки към реалността, която желаем и в ежедневния си живот след завършването на тренинга.

Откриване на нови възможности

Срещата с нови хора и идеи е стимулираща и ни разкрива различни хоризонти, за които не сме си давали сметка досега. Понякога е нужно да чуем само една нова идея в точното време и животът ни се трансформира в нова посока.

 

 

Освен ценната работа върху себе си, тренигите в малки и големи групи срещат съмишленици, които инициират заедно нови проекти и реализират заедно идеи, които преди са изглеждали невъзможни.

Чувстване и изразяване на емоции

В ранните години на всеки от нас са се случвали болезнени ситуации на самота, безпомощност, отхвърляне и изоставяне. Заради голямото количество болка има една част вътре в нас, която е замръзнала и е спряла да чувства, за да се защити. Там и тогава това е било животоспасяващо. Тук и сега това ни пречи да се свързваме през чувствата си с другите хора. По време на тренингите намираме достъп до отдавна складирани емоции и можем да ги изразим безопасно и напълно. Чувствата ни правят хора и това да си позволим да изразим цялата гама от емоции е голяма стъпка към това да сме цялостни и истински.