назад

психологически тренинг

ЕСЕНС ПРОЦЕС I НИВО

смелостта да погледнеш надълбоко

 

12 – 14 юли

Бургас

Защо е важно да познаваме себе си?

 

Всеки ден се налага да взаимодействаме със себе си, семейството, с колегите си в работата и в романтичните взаимоотношения и навсякъде носим своите „очила“ на личността – онази специфична и уникална за всеки съвкупност от спомени, мисли, чувства, убеждения, ограничения, желания, мечти и защити, през чиято призма възприемаме себе си, света и другите.

Личността на човека еволюира така, че да разреши определени проблеми, с които сме се сблъсквали в миналото и като малки. Повтаряйки своите заучени механизми за справяне, някои предизвикателства и конфликти в живота също упорито се повтарят – в личните отношения или в работата.

Тогава ни се иска да вярваме, че има магическо хапче или копче, което бързо ще ни направи нов човек. Такова обаче няма. Единственият ключ е да опознаем себе си толкова, че да свалим „очилата“ или да ги заменим с други, които ще ни носят резултатите, които искаме.

Остават

Ден(а)

:

Час(а)

:

Минути(и)

:

Секунди(и)

Самопознанието е риск. Не всичко в огледалото ще ни хареса и понякога ще се налага да изминем отново забравени и болезнени участъци от личната си история. Но да не започнем никога това пътуване е още по-голям риск – рискът да останем сами, неуверени, затворени в черупката си там, където мечтите са само сънища.

Истински важно е да познаваме себе си. За да се адаптираме към все по-бързо променящия се свят. За да разбираме себе си и другите по-добре и да можем да си сътрудничим за постигането на успех. За да намерим спокойствие сред цялото осъждане, болка и критика в ежедневието. За да общуваме истински и пълноценно с близките си. За да се забавляваме, без да изпитваме чувство на вина. За да си дадем шанс още веднъж, когато мислим, че всичко се е провалило.

  • Какво се случва с мен, че реагирам с болка?
  • Какво се повтаря във взаимоотношенията ми?
  • Как рожденото ми семейство влияе на живота ми в момента?
  • Как ограничавам себе си?
  • Какво искам в живота си?
  • Как да си партнирам с реалността, така че да сбъдвам намеренията си?

Есенс процес, разработен и воден от д-р Менис Юсри и неговия екип, насочва участниците към разпознаване на неработещите стратегии, които повтаряме. Осъзнаването им носи възможности на нови избори и алтернативни действия. Процесът се случва в среда на приемане и подкрепа и дава нов поглед към човешките ценности и това как да постигаме целите, които си поставяме с повече енергия и разбиране към себе си и другите.

ВОДЕЩИ

Д-р Менис Юсри

Водещ терапевт, фасилитатор и супервизор на екипа на фондация „Същност”. Работи като фамилен и системен психотерапевт и психолог, и петнадесет години като супервизор към британската национална здравна служба. През последните 20 години създава и води семинари за личностно развитие, терапевтични тренинги и публични лекции в Европа, САЩ и Азия.

Милена Ненкова

Магистър по психология със специализация по психология на управлението и социални изследвания на пола. Фамилен терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Работи в сферата на личностното развитие, индивидуалното и фамилното консултиране и груповата работа с младежи и възрастни над 10 години.

Наталия Николова

Магистър по психология със специализации по клинична психология и психология на развитието, образованието и културата. Дипломиран фамилен терапевт и психодрама терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Има натрупан над 15-годишен опит във водене на психотерапевтични групи и бизнес тренинги.
R

Какъв е смисълът на тренинга?

Животът е най-мъдрият учител. Ако сме будни и умеем да наблюдаваме себе си, всичко това можем да научим и сами, но с цената на много повече време и повторения. А и често, гледайки на себе си отстрани, остават слепи петна, до които не успяваме да стигнем.
R

С какво е важна групата?

В нея сме сред много огледала. Някои хора са ни естествено симпатични, а други сякаш ни отблъскват. И двата типа хора отразяват обратно към нас онова, което имаме нужда да знаем и познаваме в себе си.

• от едната страна са хубавите и силните ни страни, талантите и качествата ни, с които обогатяваме света и живота – своят и този на хората, които обичаме. Тези богатства са понякога изцяло невидими, скрити зад слоеве защити и маски. Нужен е човек, нужна е група от хора, сред които, в безопасна среда, да можем да изследваме и откриваме тези силни, но понякога изгубени части от себе си.
• От другата страна са онези места и кътчета в нашата личност, които не харесваме, крием, понякога мразим и не бихме показали за нищо на света. Има хора в групата, които ще ни напомнят и за тях и ще насочат вниманието ни към онова, което има нужда да бъде осветлено, видяно и прието, за да си възвърнем своята цялостност.

Когато сме в група, усещането за подкрепа и това, че хората носят сходни тревоги и трудности, носи преживяване за споделяне, лекота и улеснява придвижването през трудните участъци.

R

Каква е ролята на водещите на тренинга като експерти?

Ролята на водещите е от критично значение. Впускайки се в това пътуване, вие сами решавате кое, колко и как да направите от предложеното в тренинга. Ще бъдете насочвани и ще работите индивидуално, при ваше желание, с квалифициран професионалист, което е от изключително значение в това пътуване.
Д-р Менис Юсри съчетава в себе си високо академичното познание, с опита и мъдростта на хиляди съдби, човешки истории, партньорски казуси, които е разрешил в дългата си кариера.

R

Какво ще получа от тренинга?

Нова перспектива за житейските избори, работа с личната история с фокус към успеха и насоки за разрешаване на болезнени и блокиращи ситуации от миналото, повече доверие в себе си и другите, подкрепа и обратна връзка, ентусиазъм и съмишленици за нови проекти.
R

Има ли предварителна програма на тренинга?

Тренингът се движи по определена програма, в която всяка следваща структура надгражда предишната и затова е препоръчително да се посетят всички семинарни сесии. В тренинга има достатъчно на брой малки почивки и обедна почивка. По-долу ще намерите основните теми, към които ще се придържаме. Ще има и множество теми, повдигнати от самата група и засегнати в индивидуалната работа с водещия.

програма

[showmodule id="32180"]
[showmodule id="32532"]
[showmodule id="32554"]
Ден 1

• Регистрация

• Въведение в Есенс процес

• Силата на убежденията
идентифициране на личните ограничаващи вярвания и поведения

• Индивидуална работа с водещия
насоки за разрешаване на конкретни казуси и лични истории на участниците

• Доверие в себе си и в другите
Доверието и ограничаващите поведения в контекста на личната история

Ден 2

• Индивидуална работа с водещия
насоки за разрешаване на конкретни казуси и лични истории на участниците

• Чувството за вина и недоволство и личната ефективност

• Насоки за справяне с чувството за вина и недоволство

• Умения за даване и получаване на подкрепа

• Рожденото семейство и ролята му в живота и взаимоотношенията

•  Довършване на недовършена комуникация

Ден 3

• Индивидуална работа с водещия
насоки за разрешаване на конкретни казуси и лични истории на участниците

• Как виждаме себе си и как ни виждат другите
умения за даване и получаване на обратна връзка.

• Близост и дистанция във взаимоотношенията

Запишете се в нашият e-mail бюлетин,

за да научавате първи за предстоящи събития и да получавате безплатни полезни материали. Можете да се отпишете по всяко време

какво споделят участниците

Ивелина Миланова

Всяко участие в семинарите носи много положителни емоции, полезна обратна връзка и много приятели. Но най-силното е надскачането на себе си по положителен начин в една много приемаща среда.

Адвокат

Георги Ненов

В такава среда хората могат наистина да погледнат навътре към себе си и да намерят всичко, което търсят като отговори за себе си и за отношенията си с другите.

Водещ на подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“

Стилиян Запорожанов

Целият семинар беше уникален и неповторим. Подобрих връзката ми с най-важния за мен човек – мен самия. Семинарът ми показа каква сила съществува в мен. Предприемач и бизнес консултант

опит в организиране, дизайн и провеждане на събития

успешно проведени събития

участника, които ни се довериха

доброволци, които подкрепят нашите проекти

Галерия

За същността на Есенс процес с д-р Менис Юсри

Цени за участие

често задавани въпроси

R

Трябва ли да участвам в упражненията и да говоря пред хора?

Всички сесии и упражнения в тренинга са с надграждащ ефект. Ако не искате да участвате в някое от тях, това зависи от вас и вашият избор. Няма изискване да се участва във всички упражнения и да се говори пред публика. Това става само по избор на участниците.

R

Това терапия ли е?

Това е въвеждащо ниво в Есенс процес и има образователно-психологически характер. Тренингът не замества психотерапията. Ако сте в ход на каквато и да е терапия, консултирайте се с вашия терапевт преди да се запишете за участие.

R

Каква е възрастта на участниците?

За младежи под 19 години имаме младежко издание на тренинга – ТийнЩайн.
Освен това няма други възрастови ограничения. Статистически повечето участници са на възраст между 25 и 55 години.

R

Допълнителна информация

Дати на провеждане: 12 – 14 юли 2024 г.
Регистрация: 12 юли, 9:30 – 9:50 часа
Семинарни дни: 12 юли, 10:00 – 20:00 ч. | 13 юли, 10:00 – 20:00 ч. | 14 юли, 10:00 – 20:00 ч.
*времето за завършване е приблизително и зависи от груповия процес
* За ползване на специална отстъпка за групово посещение (5 или повече човека), свържете се с нас на 0878 246 945 или info@essence-foundation.bg
Водещ: Д-р Менис Юсри

R

Има ли противопоказания участието в тренинга?

Участието не се препоръчва на бременни жени и хора с психически заболявания.

R

Мога ли да участвам с партньора или член на семейството?

Да, дори е препоръчително за хора, които искат да изследват влиянието на личната история, негативните убеждения и поведения в партньорството им. За по-продължителна работа във връзката, може да се информирате за програмата ни по индивидуално и фамилно консултиране и психотерапия ТУК

R

Каква е следващата стъпка след Есенс I?

Есенс процес е само една от вратите към себепознанието, а този път никога не спира. Окуражаваме всички завършили участници да продължат процеса лично или в група по техен избор като предоставяме насоки и възможности за това.

R

Каква е продължителността на тренинга?

Продължителността е от 10 до 20 часа във всеки от дните на тренинга. Времето за завършване е приблизително и зависи от груповия процес. Във всеки от дните има малки почивки и голяма обедна почивка.

Регистрация


Място на провеждане

Свържете се с нас

2 + 6 =

Адрес:

София, ул. “П. Парчевич” 1,
info@essence-foundation.bg
0878 246 945