„Аз“ и „Ние“ в партньорската двойка

Уъркшоп за съзнателно общуване

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Докъде съм АЗ, докъде си ТИ?
И от къде започва НИЕ?
Мога ли аз да бъда себе си, когато съм с теб?
Можеш ли ти да бъдеш себе си, когато си с мен?

Когато сме във връзка 1 плюс 1 не е равно на 2, 1 плюс 1 е равно на 3. Аз, ти и Ние.

„Ние” е в емоционалното свързване и подкрепа, в пространството и взаимоотношенията по между ни, в общите интереси, преживявания и мечти. „Ние” е и срещата на моя личен багаж от преживявания, емоции, поведенчески модели и минали връзки с тези от твоето минало.

„Ние” е уникалното измерение на срещата по между ни.
Във всяка връзка настъпва момент, в който обсъждаме какво и колко е личното и общото време, личното и общото пространство, личният и общият кръг от приятели и интереси.

И – както във всяко човешко приключение – много неща могат да се заплетат. Появяват се страхове и съмнения – дали открито да изразяваме себе си, своите нужди и предпочитания или това ще отблъсне другия? Дали другият е достатъчно отдаден във връзката и ще бъде ли там, когато имам нужда от него/нея? Дали ще загубя себе си, ако се отдам на „Ние” или ще загубя връзката, ако пренебрегна „Ние“?

Ако пренебрегна АЗ и се посветя на НИЕ, идва момент, в който се сливам с теб и съм загубвам коя/кой съм. Ако пренебрегна НИЕ, идва момент, в който връзката не се усеща, сякаш я няма.

С този уъркшоп отваряме време и пространство, в които да разговаряме свободно и да изследваме потребностите, представите и желанията за лично и общо във връзката и да търсим начини как да бъдем пълноценни и истински такива, каквито сме и едновременно с това дълбоко свързани с любимите хора.
Ако темата ви вълнува, заповядайте с вашия партньор/ка на уъркшопа за двойки, където ще учим и споделяме в среда на подкрепа, добронамереност и любопитство заедно с други партньорски двойки.

ВОДЕЩИ

Милена Ненкова

Магистър по психология със специализация по психология на управлението и социални изследвания на пола. Фамилен терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Работи в сферата на личностното развитие, индивидуалното и фамилното консултиране и груповата работа с младежи и възрастни от 10 години. Прочети още

Наталия Николова

Магистър по психология със специализации по клинична психология и психология на развитието, образованието и културата. Дипломиран психодрама терапевт и фамилен терапевт. Прочети още