💛Докъде съм АЗ, докъде си ТИ?
💚И от къде започва НИЕ?
💜Мога ли аз да бъда себе си, когато съм с теб?
❤️Можеш ли ти да бъдеш себе си, когато си с мен?

Когато сме във връзка 1 плюс 1 не е равно на 2, 1 плюс 1 е равно на 3. Аз, ти и Ние.

„Ние” е в емоционалното свързване и подкрепа, в пространството и взаимоотношенията по между ни, в общите интереси, преживявания и мечти. „Ние” е и срещата на моя личен багаж от преживявания, емоции, поведенчески модели и минали връзки с тези от твоето минало.

„Ние” е уникалното измерение на срещата по между ни.
Във всяка връзка настъпва момент, в който обсъждаме какво и колко е личното и общото време, личното и общото пространство, личният и общият кръг от приятели и интереси.

И – както във всяко човешко приключение – много неща могат да се заплетат. Появяват се страхове и съмнения – дали открито да изразяваме себе си, своите нужди и предпочитания или това ще отблъсне другия? Дали другият е достатъчно отдаден във връзката и ще бъде ли там, когато имам нужда от него/нея? Дали ще загубя себе си, ако се отдам на „Ние” или ще загубя връзката, ако пренебрегна „Ние“?

Ако пренебрегна АЗ и се посветя на НИЕ, идва момент, в който се сливам с теб и съм загубвам коя/кой съм. Ако пренебрегна НИЕ, идва момент, в който връзката не се усеща, сякаш я няма.

С този уъркшоп отваряме време и пространство, в които да разговаряме свободно и да изследваме потребностите, представите и желанията за лично и общо във връзката и да търсим начини как да бъдем пълноценни и истински такива, каквито сме и едновременно с това дълбоко свързани с любимите хора.
Ако темата ви вълнува, заповядайте с вашия партньор/ка на уъркшопа за двойки, където ще учим и споделяме в среда на подкрепа, добронамереност и любопитство заедно с други партньорски двойки.


За водещите:

Милена Ненкова е дипломиран системен фамилен терапевт от Институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия „Бернхард Ахтерберг“, гр. София, магистър по психология със специализация по психология на управлението и социални изследвания на пола.

Редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти и сертифициран медиатор.

От 2007 година досега е водещ на младежките и женските програми към фондация СЪЩНОСТ, групи за подкрепа за родители на тийнейджъри и образователната програма за двойки АЗБУКА НА ВРЪЗКИТЕ.

Наталия Николова е магистър по психология със специализации по клинична психология и психология на развитието, образованието и културата. Дипломиран фамилен терапевт и психодрама терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Сертифициран кариерен консултант и един от основните обучители по програмата GCDF в България.

Има натрупан 15-годишен опит във водене на психотерапевтични групи и бизнес тренинги. Работи и в сферата на индивидуалното, фамилното и групово консултиране и психотерапия.

Наталия Николова е част от екипа на фондация Същност от нейното основаване и е една от основните водещи на младежката и женската програма. Автор и водещ на Азбука на взаимоотношенията и психологическият тренинг за тийнейджъри „Тийнщайн”.

Обича музиката и литературата, опознаването на различните култури и тайнства и пеенето. Продължава да е любопитна към дълбините на душата си и учи за себе си най-вече от ролите си на партньор и родител.


Кога: 27 април, 10:00 – 16:00 часа
👉Къде: Sun and Moon Event Center, ул. „Кюстендил“ 21, София
☀️Водещи: Милена Ненкова и Наталия Николова
🎯Цена за участие за партньорска двойка : 160 лв при плащане до 7-ми април и 220 лв след това
За допълнителна информация:
0878 246945
info@essence-foundation.bg

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ