„Със семинара „Към същността” и най-вече с второто му ниво започнах пътуването към себе си… простих и прегърнах своята душа и индивидуалност. Курсовете провокираха интереса ми към човешката психология и продължих да „експериментирам” със себе си в други програми и тренинги за личностно развитие и накрая се записах в магистърска програма по „Артистични психо-социални практики” към Нов Български Университет в София.
Семинарите Същност ми донесоха просветление и разбиране за другите и мен. Започнах да „лекувам” връзките си като премахвах ненужните защити, които бях създала, за да се предпазвам от това да бъда наранена от другите. Започнах да „срещам” хората и да се свързвам с тях през сърцето си, а не през страховете си...
БЛАГОДАРЯ ТИ, МЕНИС; БЛАГОДАРЯ, ФОНДАЦИЯ "СЪЩНОСТ"!
Никога няма да забравя какво направихте за мен!"
- Лора Величкова
 
 
„Семинарите "Същност" изцяло промениха живота ми или за да бъда по-точна, мога да кажа, че ме вдъхновиха да започна едно пътуване към истинската си същност и да променя изцяло отношението си към мен самата и към живота. Сега живея с повече осъзнатост, увереност в себе си, съчувствие, приемане и радост, а реалният ми живот се промени в съответствие с това. Знам, че всичко е възможно и виждам чудеса да се случват всеки ден. В моето пътуване получих огромна подкрепа от Менис и екипа на Фондация "Същност", както и много любов и грижа. От цялото си сърце ти благодаря, Менис!”
- Милена Йотова
 
 
„Разбрах, че съществува по-добър живот.
Приех, че съм най-важният човек в живота си. И следователно заслужавам любов и грижа.
Негодуванието е безполезно.
Приемането на живота, такъв какъвто е, е ключът към щастието.
Ако позволя на другите да ми дадат свота любов и подкрепа, няма да ме заболи.
Недейте и да помисляте, че можете да промените някого.
Аз съм достатъчен – такъв каквъто съм.
Благодаря ти, Менис!”
- Константин  Ковачев
 
 
„Една неделна вечер през есента на 2008 година си казах : Никога вече не искам да се чувствам по този начин. Аз бях и съм щастлив човек, но нещо все липсваше и все нещо не беше както трябва или беше трудно... На следващия ден открих един семинар, който започваше в сряда същата седмица. От този ден насам всичко вече е различно. Намерих изгубената си душа и започнах да я обичам и ценя. Моментите със семинарите "Същност" са едни от най-трудните и същевременно едни от най-значимите преживявания в живота ми. Не бих ги заменила за нищо, което ми се е случвало. Сега, след като току-що завърших трето ниво, а междувременно изкарах първо и второ (труден, но правилен избор за мен), мога да си кажа: Аз съм жива, аз мога, аз заслужавам. Обичам Менис като човек и като учител. Най-загриженият и отдаден учител, който съм имала."
- Антония Павлова
 
 
"Бях забравила какво е усещането да се фокусираш върху себе си, да бъдеш свързан с другите, да се върнеш до източника си. Бях забравила магията на това да трептиш в ритъма на вселената. Бях забравила да оставя товара на напразните надежди и неефективните избори някъде по пътя. Бях забравила колко е прекрасно да играеш и колко е лесно да живееш без болка и страх…
Семинарите Същност ми припомниха всичко това. Благодаря!”
- Елена Николова
 
 
„Участието в първо ниво на семинарите "Същност" беше повратен момент в живота ми. Усещането е сякаш съм се събудила от лош сън и съм започнала осъзнато да сънувам живота си. Няколко месеца по-късно мога да кажа, че съм постоянно щастлива и в хармония с моето семейство и всичко, което ме заобикаля. Изцяло промених нагласите си и привлякох нов начин на живот, нова работа, нови приятели, преживявания и възможности. Всичко е възможно. Аз вярвам! Разбиранията ми за живота сега са съвсем различни. Благодаря.”
- Ралица
 
 
„За пръв път в живота си чувствам, че всичко си е на мястото. По някакъв начин бях объркала всичко, свързано с детството, а Менис ми даде възможност да рестартирам цялата система. Чувствам се преродена, чиста и готова да живея живота си без граници и ограничения, живот изпълнен с предизвикателства и приключения… МОЯТ ЖИВОТ! За мен е чест да познавам всички вас. Поклон до земята.”
- Ирина  Бързанова
 
 
„Курсът ми помогна да намеря вътрешното си аз, тъй като преди ми се струваше, че съм изгубила пътя към него, а нямах и карта. Установих, че мога да обичам и уважавам себе си и че, когато го правя, тази любов струи от мен и достига и вдъхновява другите. Сега мечтите ми се сбъдват. А това е възможно и за всеки друг; просто си представете, че „мечтите” са като птици, някои прелитат по-нависоко, други на по-ниско и всичко, което е необходимо да направите, е да протегнете ръце, за да си уловите една. Може да срещнете и трудности (по време на курса научих, че това е знак, че избраният път е верният). Вече приемам трудностите от ежедневието като предизвикателство, като вид приключение и възможност за натрупване на повече опит. Затова препоръчвам на всеки да се потопи в магията на семинарите "Същност".”
- Соня Панделиева
 
 
„Беше страхотно! Години наред бях в друга система, но по време на семинарите "Същност" за пръв път в живота си разбрах какво знае сърцето ми. Че нямаме нужда от повече информация, теории, идеи – за да знаем, са ни нужни преживявания. Менис успява да създаде такъв тип обучение – бързо и икономично – за да може всяко човешко същество да се свърже с това знание в зависимост от собственото си ниво на осъзнатост.”
- Васил Бункин
 
 
„Участието ми в семинарите оказа дълбоко положително влияние върху живота ми. В училище не ни обясняват каква е механиката на ума и как да разбираме собственото си мислене на едно по-дълбоко ниво. Ако този вид самоанализ и себеусещане се преподаваше в училище, нашият свят нямаше да бъде изправен пред толкова предизвикателства, колкото имаме в момента!”
- Робърт Ървин
 
 
„Семинарите "Същност" ми дадоха разбиране, увереност и баланс. Да видиш положителните промени у най-близките си хора е голяма награда и аз зная, че те отразяват доброто, което се случи на мен. Най-хубавото е, че нашата група става все по-голяма и превръща света в едно по-добро място за живот.”
- Илиана Войнова
 
 
„Участвал съм в различни курсове и според мен Менис внася нещо много ценно в общността, която се занимава с личностно развитие. Много семинари заявяват грандиозни неща, когато става дума за услугите, които предлагат, докато при семинарите "Същност" става точно каквото „пише на опаковката”. Човек осъзнава кое поведение дава резултат и кое – не. Чрез осъзнаване и съчувствие се достига до избора и се създава една много благоприятна среда, в която да израстваме. Понякога си мисля за Менис като за „дилър на окситоцин”, но си мисля, че това се дължи на необикновеното преживяване, което са семинарите "Същност". Тук любовта е в изобилие!”
- Оскар Аная
 
 
„Семинарите "Същност" са нещо, което трудно може да се опише с думи; също като любовта, тя трябва да бъде преживяна, за да може човек да разбере нейната красота и магичност. Усещането е сякаш пътуваш навътре към себе си, а същевременно изпитваш чувството, че си свързан с всичко останало. След семинарите гледам на живота с нови очи; сега знам коя съм. Усещам, че имам яснота и цел във всички области на живота, които преди нямах.  Много съм благодарна, че имах възможност да бъда насочвана от Менис Юсри с толкова любов, хумор, смирение и скромност. Годините на професионалния му опит озаряват работата му. Да бъдеш свидетел на положителните и красиви промени у хората, включително и на тези при мен, беше едно забележително събитие, което те смирява.
- Никол Брадли
 
 
„Семинарите "Същност" бяха за мен спасително въже, не само защото ми дадоха нов живот, а и защото ме свързаха отново с живота, който искам и заслужавам. Свободна съм да бъда себе си и съм в мир с това, което съм; това доведе до огромна позитивна промяна в живота ми. Семинарите Същност ме сближиха с хората и с мен самата; докато не започнем да изпитваме съчувствие и разбиране към себе си, би било трудно да изпитваме подобни чувства към другите. Всичко беше забавно, много се смяхме и естествено, имаше и сълзи, но сега се чувствам като разцъфнало цвете; благодарение на семинарите сега имам здрави корени, които да го подхранват. Любов, мир и радост желая на всички вас, невероятни хора!”
- Джесика Пидсли
 
 
„Семинарите, срещите и събитията "Същност" винаги ме приземяват – чувствам се много заземена, с ясно съзнание и уверена след тях; свързана със себе си и околните. Повече от година след първия ми курс, все още пазя фокуса си върху целите, които си поставих тогава и се изпитвам голяма благодарност за самочувствието, което семинарите ми дадоха. Те ми дадоха и една мрежа от интелигентни и вдъхновяващи търсещи хора, което много ми харесва! Благодаря!”
- Евгения Русева
 
 
„Завърших първо ниво на семинарите Същност през февруари 2009. За мен това беше едно различно преживяване. То ме накара да се замисля за целия си живот, за отношенията ми с роднини и приятели, за работата ми, за целите и мечтите ми, за това кой съм и какво правя на тази земя. Бих искал да изразя благодарност към всички от Фондация Същност в България, които организират тези чудесни семинари у нас и най-вече да благодаря от цялото си сърце на Менис... Подкрепата, търпението, любовта, топлината, мъдростта, разбирането… думите не могат да изразят моята благодарност за всичко, което Менис ми е дал и всичко, което е направил за мен.Щастлив съм, че “Съдбата” ми даде шанса да участвам в тези семинари и да срещна Менис. Ако искате да направите нещо добро и полезно за себе си, ето най-доброто – погрижете се за себе си, участвайте в семинарите на Фондация Същност.”
- Делян Загарьов
 
 
„По време на участието си в двата семинара Същност получих много повече прозрения за себе си, отколкото по време на двете години, през които ходих на терапия! Бях трогната от магическия начин, по който Менис работи с групата – с толкова съчувствие и доброта, като ефектът е тотално трансформиращ благодарение на твоите собствени преживявания и тези на групата."
- Сандрин Ренар
 
 
„Работата по време на „Към същността” ме направи по-щастлива, припомни ми коя съм и каква бих искала да бъда, срещна ме с различни хора, които споделиха сходни проблеми, намерих нови приятели, прекрасни хора; искам да изкарам и курса „Споделяне на същността”, за да усетя отново чувствата и мислите от първо ниво. Опитвам се да намеря отново себе си.”
- Красимира Тъмнишка
 
 
„Този семинар беше най-доброто, което ми се беше случвало до този момент в живота!!! Благодаря ти, Менис! Нека много други участват в тези семинари в България! С най-добри пожелания!”
- Росен Димитров
 
 
„Честно казано нямах идея какво щеше да се случи. Знаех, че може да е емоционално, но за мен се оказа, че е като вулкан от емоции и необичайни преживявания. Когато в понеделник след курса отидох на работа, ми се струваше, че са изминали поне две години от реалния живот навън. От сърце ви благодаря, че организирахте семинара, както и на Менис, който е един невероятен човек и отличен професионалист. Не искам да звуча пресилено, но не мисля, че някой друг би могъл да докосне чувствата ни по такъв деликатен начин, да докосне душите ни. Изпитвам огромна благодарност към него.”
- Елена
 
 
„Комбинацията от познанията и уменията на Д-р Менис Юсри и структурата на курса могат да доведат до поразителни промени у хората. Виждам как това са случва отново и отново.”
- Стив Ноубъл
 

 

Семинарна вечер
"Близост и дистанция"
Водещ: Милена Ненкова
20 ноември, Варна

Месечна среща от младежката програма "ТийнЩайн"
Водещи: Милена Ненкова и Наталия Николова

21 ноември 2017, София

Свещени следи
месечна женска група
Водещи: Милена Ненкова и Наталия Николова
29 ноември 2017, София

 

"Към същността" за тийнейджъри

Водещи: Милена Ненкова и Наталия Николова
Варна, 16-19 ноември
Бургас, 23-26 ноември

"Изкуството на взаимоотношенията"
Водещ: Д-р Менис Юсри
София, 1-3 декември 
 

"Споделяне на същността"
/второ ниво/
Водещ: Д-р Менис Юсри
София, 6-10 декември