ИЗКУСТВОТО НА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Богатството на връзките

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

„Изкуството на взаимоотношенията“ е терапевтичен тренинг, посветен на връзките от различно естество и партньорствата в живота ни. Всички ние носим силни, невидими лоялности към нашите родители и прародители назад в поколенията. Дори и често да не го осъзнаваме, те слагат дълбок отпечатък върху нашия живот. Повечето от нашите модели на взаимоотношения идват от биологичното ни семейство и от начина, по който сме се научили да се свързваме с хората, които са ни отгледали. Връзката ни с родителите формира връзката ни с партньорите и връзката ни с живота.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРЕНИНГЪТ?

Изследвайте вашите стратегии за свързване

Работата със семейства и двойки, въведена от системната фамилна терапия, разкрива много от тези модели, които са в по-голямата си степен несъзнавани и ни позволява да ги наблюдаваме и да внесем яснота, съчувствие и разбиране в болезнени и неразрешени ситуации. Основният водещ на семинара д-р Менис Юсри, както и рефлексивният екип от психолози и фамилни терапевти Наталия Николова, Милена Ненкова и Теодора Гергинова, интегрират целия си опит от системната фамилна терапия и фасилитирането, за да подкрепят групата да изследва конфликтите, както и възможните начини да комуникираме по между си с повече съчувствие и разбиране.

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ?

Яснотата е отправна точка

  • Запознаване с основните етапи във функционирането на двойките
  • Индивидуална работа и насоки по конкретен казус
  • Яснота за ценностите във връзката
  • Опознаване на факторите, които влияят на една връзка
  • Прости насоки как връзката може да работи по-добре
  • Подобряване на комуникацията между партньорите
  • Възможност да наблюдаваме модели на поведение на други двойки и осъзнаваме собствените такива

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ТОЗИ ТИП РАБОТА?

Удовлетворяващите връзки са най-голямата ценност в живота

Можете да участвате в семинара индивидуално или да доведете със себе си друг човек, с когото бихте искали да работите по конкретен казус. Това може да бъде партньор/партньорка, съпруг/съпруга, приятел/приятелка, родител, брат или сестра, бизнес партньор. Можете да работите за подобряването на връзката си и да се научите да комуникирате по-ефективно със значимите други в живота си.

Тренингът е отворен към широка аудитория и не се изискват други завършени нива на Есенс процес.

ВОДЕЩИ

д-р Менис Юсри

Водещ терапевт, фасилитатор и супервизор на екипа на фондация „Същност”. Прочети още

Милена Ненкова

Магистър по психология със специализация по психология на управлението и социални изследвания на пола. Фамилен терапевт, редовен член на Българската асоциация на фамилните терапевти. Работи в сферата на личностното развитие, индивидуалното и фамилното консултиране и груповата работа с младежи и възрастни от 10 години. Прочети още

Наталия Николова

Магистър по психология със специализации по клинична психология и психология на развитието, образованието и културата. Дипломиран психодрама терапевт и фамилен терапевт. Прочети още

КАКВО СПОДЕЛЯТ УЧАСТНИЦИТЕ?

ОТЗИВИ

Даниела Баклаян

Семинарите ми дадоха тласъка да се срещна с миналото си, да го прегърна и да продължа напред като човек с яснота.

testimonial-01

Даниела Баклаян

юрист

Диана Карабинова

 

Бих препоръчала семинара на всичките си приятели, той е един прекрасен инструмент за фина настройка на душата за вслушване в себе си и другите.

testimonial-01

Диана Карабинова

миграционен експерт, психотерапевт

Мариела Митева

 

Семинарът ми помогна да се справям с конфликтни връзки, да бъда много по-осъзната в отношението си с близките си, да общувам по-лесно, да ценя и подкрепям другите и връзките ми с тях.

testimonial-01

Мариела Митева

програмист